Over mij

 

Welkom op mijn website! Ik ben Cynthia en in 1979 ben ik geboren in de gemeente Woudrichem in het land van Heusden en Altena. Ik wist nooit wat ik 'later' wilde worden, maar ik wist wel dat ik van tekenen hield! Al van jongs af aan was ik buiten in de natuur bloemetjes aan het plukken om deze vervolgens thuis aan de eettafel ijverig na te tekenen. Hier ben ik eigenlijk nooit meer mee gestopt, alleen zijn de tekeningetjes schilderijen geworden.

In 1998 verhuisde ik op 18 jarige leeftijd naar 'de grote stad', Tilburg, waar ik inmiddels was aangenomen en studeerde aan de Kunstacademie. Hier ontdekte ik mijn interesse en bewondering voor de Japanse houtdrukkunst en koos dat dan ook een paar jaar later als mijn afstudeeronderwerp.

Het mysterieuze karakter samen met het gedurfde kleurgebruik en zwarte omlijningen, die zo herkenbaar zijn in de Japanse prentkunst, hebben al vele kunstenaars geinspireerd. (denk aan Vincent van Gogh en Gustav Klimmt, om maar eens twee namen te noemen..) Ook voor mij zijn deze prenten een onuitputtelijke bron van inspiratie gebleken.

In mijn laatste studie jaar (2001) had ik mijn eerste echte expositie in Woudrichem, waarbij het openingswoord werd gehouden door de Tilburgse kunstenaar Hans Innemee, waar ik destijds werkzaam was na een stage periode en waar ik veel heb kunnen leren over de baan 'kunstenaar'. De onderwerpen voor mijn schilderijen waren altijd Geisha's, het bijna mythische en exotische figuur wat mij enorm fascineerde en intrigeerde.

Na in 2001 met succes de Academie voor Beeldende Vorming te hebben afgerond, hebben mijn schilderijen al een hele ontwikkeling doorgemaakt. Het werk is gegroeid en verfijnd, maar wat wel altijd hetzelfde is gebleven is mijn overduidelijke liefde voor de natuur die ik combineer met invloeden uit mijn geliefde Japanse prenten.

In mijn huidige werk benadruk ik graag de heldere kleuren, schoonheid en de grillige vormen van bloemen en planten, maar zeker ook de vergankelijkheid ervan en maak ik veelal gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, wat mijn werk zo herkenbaar maakt.

Vaak verf ik met acryl, wat ik het liefst met mijn handen aanbreng, dus zonder kwasten te gebruiken, maar ook aquarel en bijvoorbeeld inkt zijn materialen die mij niet onbekend zijn. Verder maak ik gebruik van verschillende technieken om de gewenste effecten te creeren, zoals bijvoorbeeld sjabloneren, thinnerdruk, diverse collagetechnieken en zeefdruk.

Neem gerust een kijkje op mijn website om een indruk te krijgen van mijn werk, of kom eens langs bij een expositie, u bent van harte welkom! Voor vragen of meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen via het contactformulier. Of volg mij op facebook www.facebook.com/cyntart

Tot snel!

Vriendelijke groet,

 

*cynthia schouten